היגיינה: חשוב מאוד! להקפיד לשטוף ידיים לפני שאת מגע באוזניים או בעגיל.
מריחת ג'ל להרגעת האזור: למרוח על האוזן את “ג’ל להרגעת העור” מקדימה ומאחורה פעמיים ביום ולהזיז את העגיל קדימה ואחורה מספר פעמים (לא להסיר את עגיל!).
הימנעות מגירויים: עדיף להימנע בארבעת השבועות הראשונים מכניסה לבריכה או לים ושימוש בתמרוקים כמו שמפו, קרמים או בשמים. במידה והשתמשת בתכשירים הנ”ל ו/או נכנסת לבריכה או לים אז רצוי לשטוף לאחר מכן את האוזן במים נקיים ולמרוח שוב את ה”ג’ל להרגעת העור”.
לא להסיר את העגילים: אנחנו ממליצים להשאיר את העגיל הראשון שלי במשך 6 שבועות. בהמשך, במידה ואתם מעוניינים להחליף את העגיל הראשון שלי, רצוי שהוא יוחלף בעגיל ממתכת איכותית כגון זהב K14 או בעגילים היפו-אלרגניים.
נזם והליקס: כל ההנחיות לחור באוזן תקפות גם לנזם והליקס, ובנוסף: 1. להשאיר את העגיל באף/הליקס למשך 12 שבועות או עד החלמה מלאה. 2. לנקות האף/הליקס עם “ג’ל להרגעת העור” פעמיים ביום. לחטא את האף/הליקס בעזרת קיסם אוזניים הטבול בתמיסת מלח (saline solution).
כאבים ואדמומיות: כאבים ו/או אדמומיות לאחר הניקוב יכולים לקרות, זה נורמלי. זה יירגע עד 48 שעות מהניקוב בעזרת טיפול נכון. במידה ואתם חווים אחת מהתופעות לאחר 48 שעות, מצב כזה יכול להצביע על תגובה אלרגית או שהגוף דוחה עצם זר. במידה ומצב זה קורה יש לפניות מיידית לייעוץ רפואי.
איזו משחה למרוח?
אחרי ניקוב עגילים באוזן בדרך כלל ממליצים על אלכוהול, אך למעשה האלכוהול מייבש את העור ובכך עושה פעולה הפוכה (מעכב את זמן החלמת המקום).
הטיפול המומלץ לאחר הניקוב הוא מריחת משחה “ג’ל להרגעת עור אדמומי ומגורה” פעמיים ביום ורצוי לאחר המקלחת.
ההבדל בין הג’ל לאלכוהול הוא שהג’ל נותן לחות למקום וגורם להחלמה מהירה יותר למקום.
מתי ניתן להחליף את העגיל באוזן?
זמן ההחלמה הרצוי הוא 6 שבועות. אומנם הרבה אנשים “מרגישים” שניתן להחליף את העגיל אחרי שבועיים, אך רצוי להמתין את מלוא 6 השבועות כדי למנוע סיבוכים מיותרים.
כיום עגילים באוזן מבית העגיל הראשון שלי מיוצרים בתור עגילי אופנה, אשר מיוצרים ממתכת רפואית בציפוי K24 או מזהב K14 מלא ולכן ניתן להמשיך לענוד אותם גם לאחר תקופת ההחלמה הרצויה.
מה קורה לאזור האוזן לאחר ניקוב עגילים באוזן?
כאבים קטנים/אדמומיות עלולים להופיע מיידית – זה נורמאלי. אלה יחלפו לאחר 48 שעות אם יטופלו
לפי הוראות הטיפול לאחר הניקוב
אם כאב/נפיחות/אדמומיות מוגזמים מופיעים, התייעץ/י עם הרופא שלך בדחיפות.
אם זיהום התחיל, אל תוציא/י את עגיל הניקוב עד שתתייעץ/י עם הרופא שלך.
אם אתם עדיין תוהים איך לטפל נכון בעגיל באוזן או חור באוזן – אנו נשמח לעזור ולסייע, ואלורו.
עוד יכול לעניין אתכם:
חשוב לדעת איך לטפל נכון בעגיל באוזן – לפניכם דגשים חשובים אחרי חור באוזן:
לא להוציא את העגילים מהאוזן
לא לגעת בעגילים אלא אם זה הכרחי, וגם אז זה רק עם הידיים שטופות בסבון!
לא לדחוף את הסוגר לאורך המוט לכיוון האוזן – הסוגר תמיד חייב להיות ממוקם בקצה המוט. הרגישו את המיקום בכל פעם שאתם מנקים את האוזן – זה חייב להרגיש חלק. זה מבטיח שהסוגר ממוקם במקומו ומאפשר את החלל הנחוץ לאוזן במהלך תקופת ההחלמה.
להימנע מלהיכנס לבריכה או לים במשך 6 השבועות הראשונים, הבריכה והים הינם מקומות בהם יש המון מזהמים שעלולים לגרום לאינפקציה.
להימנע ממגע של סבון ,שמפו, בשמים, קרמים ושאר תכשירים למיניהם. הקפדה על הנחיה זו תעזור למנוע את הסיכוי לאינפקציה.