דף הבית » בלוג » כיצד להתמודד עם ריח רע מאחורי האוזן
נכון, זה לא הנושא הראשון שתעלו אולי בסמול-טוק עם חברים, אבל בסופו של יום, כדי להתמודד עם הבעיה צריך, ובכן, להתמודד איתה. אתם מנקים את האוזן מדי יום, מקפידים על שימוש בעגילים מזהב טהור או כל מתכת טהורה אחרת ועדיין מוצאים את עצמכם מתמודדים עם ריח רע מאחורי האוזן . בינינו, זה לא נושא שנרוץ לשאול עליו כל אחד ובדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את הכתבה הבאה.
למה בכלל נוצר הריח הרע? הצעד הראשון בדרך לפתרון כל בעיה הוא הבנת הגורמים לה. חלב חיוני נוצר בגוף במטרה לשמור על עור חיוני ומלא חיים וכדי למנוע התייבשות. עם זאת, ייצור מוגבר של אותו חלב יכול להביא לסתימה של הנקבוביות ולהצטבר באזורים “נוחים” להצטברות כמו למשל מאחורי האוזן. האזור שמאחורי האוזן הוא אידאלי להצטברות של פטריות ואלו בתורן יוצרות את הריח הלא נעים.
טעויות נפוצות:
נהוג לחשוב כי ריחות רעים נוצרים בעיקר אצל בעלי עור שומני אבל גם אצל אנשים בעלי עור רגיל או יבש יש נטייה להיווצרות ריח רע בשל קיומם של חיידקים ושומנים טבעיים בעור. הצטברותם של שומנים אלו באזור שמאחורי האוזן בשילוב זיעה והרגלי היגיינה שונים, יכולים להביא להתפתחות ריחות לא נעימים. כמו כן, גם אנשים שנוטים להחליף עגילי אזניים בתדירות גבוהה או אנשים הנוטים להזיע הרבה, גם אצלם הסיכוי להצטברותו של ריח רע מאחורי האוזן בכלל וספציפית ריח הנובע מחור באוזן הוא גבוה יותר. גורמים מוכרים נוספים המעלים את הסיכוי להיווצרות ריח רע בחור האוזן
• חוסר איזון הורמונלי
• פסוריאזיס
• פעילות יתר של בלוטת התריס
אז מה עושים?
הפתרונות לריח רע מהחור באוזן הם פשוטים יותר ממה שנהוג לחשוב. עם זאת, הם מצריכים שגרה קבועה והקפדה על אימוץ הרגלים קבועים ובלתי מתפשרים. אלו הצעדים החיוניים לשמירה על אוזניים נעדרות ריחות שונים ומגוונים:
ניקיון יומיומי במים וסבון
מדי יום במקלחת או לפני השינה, רצוי לשטוף את אזור תנוך האוזן בכלל ואזור חור העגיל בפרט באמצעות מים וסבון שלא מייבש יותר מדי. אין להשתמש בנייר טואלט או מגבונים אלא פשוט לשטוף את הידיים היטב לפני כדי לפנות שאריות של לכלוכים וחומרים שומניים שונים ולנקות באזור שני החורים.
חיטוי העגילים
העגילים עצמם מהווים כר נוח עבור הפטריות והחיידקים ואף תורמים להיווצרותם מעצם היותם חומר זר לאוזן. לאנשים בעלי עור רגיש תהיה נטייה מוגברת להפריש חומרים להתמודדות עם החומר הזר וכך, להגברת הסיכוי להיווצרותו של ריח רע. במקרים אחרים, הסדק הצר הנוצר בין העגיל לאוזן מהווה ממש שכיית חמדה עבור הפטריות.
לפיכך, ניקוב חור באוזן הוא לא הסוף, הוא רק ההתחלה של תחזוקה שוטפת. באופן קבוע, יש לחטא את העגילים אחת לשבוע או שבועיים באלכוהול או בכל חומר אחר מחטא.
שמירה על סביבה נקייה
בזמן שאנחנו ישנים, יש יצורים אחרים שיש להם חיי פעילות מהנים מאד. לפיכך, בזמן השינה בין הכרית והאוזן נוצרת פינה חמה ולחה המאפשרת שגשוג של פטריות שונות. לפיכך יש להקפיד על החלפת מצעים בתדירות גבוהה ולדאוג כי המצעים מאווררים (רצוי מכותנה!) מדי כמה ימים. באותה מידה, גם אזניות שמשמשות אותנו קבוע צריכות לעבור ניקוי ואף יותר מכך, כדאי להחליפן אחת לתקופה.