דף הבית » בלוג » מהם הגורמים לאזניים סתומות ולחץ בראש
הגורמים לאזניים סתומות ולחץ בראש
אוזניים סתומות יכולות להתרחש כאשר ישנה חסימה בתעלת האוזן. תחושה זו יכולה להיגרם מחלק מהגורמים הבאים:
הצטברות שעוות אוזניים: אחד הגורמים השכיחים ביותר ללחצים באזניים היא הצטברות של שעוות אוזניים (צרומן) בתעלת האוזן. שעוות אוזניים עלולה להתקשות עם הזמן, מה שמוביל לתחושת חסימה ולחץ באפרכסת האוזן.
דלקות אוזניים: זיהומים באפרכסת האוזן, כמו דלקת אוזן תיכונה או דלקת אוזן חיצונית, עלולים לגרום לנפיחות ולהצטברות נוזלים, וכתוצאה מכך לתחושת מלאות ולחצים באוזניים.
אלרגיות: אלרגיות עלולות לגרום לדלקת וגודש במעברי האף, שיכולים להתרחב אל צינורות האוזניים והאוזניים, מה שמוביל לאוזניים סתומות
אוזניים סתומות הן תופעה לא נעימה בפני עצמה, שחוץ מתחושה של לחץ באוזניים וקושי בשמיעה, יכולה לתרום גם לתחושה של אי נוחות ולחץ בראש. איך זה קורה?
בעיות איזון
אחד הגורמים המקשרים בין אוזניים סתומות ולחץ בראש הוא בעיות איזון. לאוזן הפנימית תפקיד מכריע בשמירה על איזון. כאשר שעוות אוזניים חוסמת את תעלת האוזן, היא עלולה להשפיע על שיווי המשקל ולגרום לתחושת סחרחורת שיכולה גם להוביל ללחץ בראש.
כאב או אי נוחות
קשר נוסף בין אוזניים סתומות ולחץ בראש הוא כאב. בחלק מהמקרים, הצטברות של שעוות אוזניים יכולה לגרום לכאב או אי נוחות באוזן וגם להקרין לראש. לכן, במידה ואתם חווים תחושת לחץ בראש שלא עוברת, יכול להיות שהיא קשורה ללחצים באוזניים.
תסמינים נלווים
אוזניים סתומות ולחץ בראש יכולים להיות גם תוצאה של תסמינים נלווים כמו טינטון (צלצולים באוזניים) או מלאות אוזניים. תסמינים אלו, יחד עם אי הנוחות הנגרמת משעוות אוזניים, יכולים לתרום לתחושה כללית של לחץ או אי נוחות בראש.
לסיכום, פגיעה באוזניים מכל סיבה שהיא עלולה להוביל לשלל תסמינים ביניהם אוזניים סתומות ולחץ בראש, וחומרתם יכולה להשתנות מאחד לאחד. במידה ואתם חווים תסמינים של לחצים באוזניים או בראש, מומלץ לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק מה גורם לתופעה ולטפל בה כדי למנוע החמרה.