אינפקציה? אאוץ'

קיבלנו החלטה, בחרנו עגילים היפו-אלרגניים והגענו למנקב.ת מקצועי.ת מלאי התרגשות לקראת הלוק החדש. אבל מה עושים ביום שאחרי? איך לטפל נכון באזור המנוקב כדי להימנע מזיהומים ואיך להתמודד אם התפתח אחד?

גם אם שמרנו על כללי החיטוי ביום המיוחל, הסיכון לאינפקציה תמיד מרחף באוויר. בפוסט הבא ניקח אתכם לכללי הטיפול הנכון שימזערו את הסיכונים ונציע דרכי התמודדות במידה וכבר התפתח זיהום לא רצוי.

 

עגיל רפואי

איך להפחית את הסיכון לאינפקציה באוזן?

נכון שלא הייתם מתפשרים על רופא? אז אל תתפשרו על המקום שבו תבצעו את הניקוב.
אז נכון, מדובר בפעולה פשוטה שלרוב מסתיימת באדמומיות מקומית לכל היותר, אבל כדאי שתיקחו בחשבון – כמו בכל פעולה התערבותית בגוף, יש סיכונים, כמו למשל זיהומים ופגיעה במבנים האנטומיים (לדוגמא עיוות המבנה של הסחוס בעגיל שמנקבים בסחוס האוזן).

קודם כל, תבררו באיזו שיטה משתמשים לניקוב חורים – אם משתמשים באקדח, קחו בחשבון שזה מכשיר שעובר מאוזן לאוזן והסטריליות שלו מאוד תלויה במי שמנקב. אם לא בוצע חיטוי, או שהוא בוצע בצורה לא מספקת, אתם מסתכנים בחשיפה לזיהומים מיותרים.
חשוב לבדוק גם שהמנקב קיבל הכשרה לביצוע הפעולה – היעדר הכשרה עשוי להסתיים בתהליך כואב, עגילים לא סימטריים או אינפקציה שנגרמת בעקבות היעדר סטריליזציה מתאימה.

טיפים למניעת זיהום באוזן מעגיל:

הנה כמה כללים פשוטים, שאם תקפידו עליהם תמזערו את רוב הסיכונים:

לפני הניקוב:
* תבחרו מנקב מנוסה (רצוי בשיטה ללא אקדח).
* אל תתפשרו על סוג המתכת בעגיל – תבחרו רק עגיל זהב או עגיל רפואי נטול ניקל (nickel safe).

אחרי הניקוב:
* תמנעו ממגע באוזן. מתכננים לגעת? תשטפו את הידיים בצורה יסודית קודם.
* אל תורידו את העגיל למשך כל תקופת ההחלמה.
* תמנעו מחשיפה למזהמים בששת השבועות הראשונים (תוותרו על שחייה בבריכה או בים ואל תחשפו לתמרוקים כמו שמפו, ספריי לשיער וכו').
* תקפידו על שגרת הטיפול – תמרחו “ג'ל להרגעת עור אדמומי ומגורה” פעמיים ביום, כל יום במשך שישה שבועות!

את כל ההנחיות המפורטות ריכזנו בשבילכם במאמר: “איך לטפל בעגיל”.

"העגיל הראשון שלי" לניקוב חורים:

אז נכון, השימוש באקדח חושף אותנו לסיכונים מיותרים אבל מה הפתרון?
בשיטה שלנו אנחנו משתמשים בערכה חד-פעמית שלא ניתנת העברה מאוזן לאוזן ונזרקת מיד בתום הניקוב. הערכה פותחה ע”י חברת studex האמריקאית ומבטיחה ניקוב מדויק, 100% סטרילי וכמעט ללא כאב.

כדי למנוע סיבוכים מיותרים בחרנו עבורכם עגילים רפואיים מהמתכות הטובות ביותר – עגילי זהב 14K ועגילי ציפוי זהב 24K היפו-אלרגניים נטולי ניקל (nickel safe).
למה אכפת לנו מניקל? כ-15% מהאוכלוסייה רגישים לניקל, ועגילים רפואיים באיכות נמוכה המכילים אותו עלולים לגרום לתגובה אלרגית וקושי בהחלמה.

בונוס! העגילים שלנו לא רק איכותיים, הם גם יפים! אז עכשיו שהבנתם שהעגיל הראשון יישאר איתנו למשך כל תקופת ההחלמה – למה להתפשר על הלוק? כשהעגיל מלא בסטייל אפשר להישאר איתו גם הרבה מעבר לששת השבועות הראשונים ואפשר להשאיר אותו כאופציה שיקית שתמיד ניתן לחזור אליה.

סקרנים? תציצו בקולקציה שלנו 😉

יש לי אינפקציה! מה עושים?

כאבים קלים או אדמומיות ב-48 השעות הראשונות הם תגובה טבעית ותקינה של הגוף. אל תלחצו, רק תקפידו על הוראות הטיפול וסביר להניח שזה יחלוף.

כאבים עזים, נפיחות, אדמומיות מוגזמת – אופס! יש מצב שהחלה תגובה אלרגית או שהגוף מנסה לדחות עצם זר. במקרה כזה תפנו בדחיפות להתייעצות עם רופא לבירור הנושא וקבלת טיפול.

התחיל זיהום? תשאירו את העגיל ואל תוציאו אותו עד להתייעצות עם הרופא!