נשים רבות, וגם לא מעט גברים, מעוניינים לעשות חור באוזן ולהתהדר בעגיל או שניים או כמה. האזורים באוזן בהם ניתן לבצע ניקוב חורים מגוונים וכיום מקובל לחורר פירסינג לא רק בתנוך אלא גם על סחוס האוזן ובחלקים נוספים בה. במאמר הבא נדון בשאלה האם כאב בסחוס האוזן משפיע על ניקוב חורים?

כאב

מהו סחוס האוזן?

לפני שנעסוק בכאבים בסחוס ראוי להבהיר קודם כל למה מתכונים כאשר מדברים על סחוס. סחוס האוזן החיצוני מתייחס לקשת הנמצאת מעל תעלת השמיעה ולאזור שמסביב לה. מדובר באזור קטן יחסית באוזן ונוסף על כך גם עדין ורגיש. לכן ניקוב חורים בסחוס, על אף שהוא פרוצדורה נפוצה כיום אותה מבצעים אנשים רבים, עשוי להיות תהליך מורכב וכואב יותר בהשוואה למקומות אחרים בהם עושים חור באוזן.
מה משפיע על המורכבות ועל הכאב? גודל הסחוס הוא פרמטר משמעותי, וככל שהסחוס קטן יותר כך התהליך עלול להיות מורכב יותר. בנוסף קיימים הבדלים טבעיים ברגישות בין הפציינטים השונים, וכמובן שקיימים הבדלי איכות מהותיים בין המכונים השונים. מכון ניקוב חורים לא מורשה ולא מקצועי עלול לבצע עבודה גרועה שתבוא לידי ביטוי גם בכאבים עזים בסחוס.

כך תקטינו את הסיכויים לכאבים בסחוס האוזן

עגיל חדש מצריך טיפול נאות, אמנם לא אינטנסיבי אך קפדני בהחלט. ישנם לא מעט סוגי פירסינג רלוונטיים לסחוס האוזן, ובהם טראגוס והליקס. טיפול נכון בהם מתחיל בבדיקה שמכון הניקוב הוא אכן מכון איכותי שעובד באופן סטרילי לגמרי. מה זה אומר? בין היתר עבודה עם כפפות, מכשור מתאים לניקוב החור, שימוש במחט מעוקרת וחד פעמית או בשיטה האמריקאית החד פעמית, ובחירה של עגיל מתאים מחומר איכותי.
המשך הטיפול עובר להקפדה על לוח הזמנים של החלפת העגילים. כאשר מדובר על עגילים בסחוס, חשוב להישאר עם עגיל רפואי למשך תקופה של לפחות שניים עשר שבועות. רק בתום תקופה זאת יש להחליף את העגיל ולענוד את העגיל הקבוע הרצוי לפי בחירת הלקוח.

בנוסף, חשוב להקפיד לשמור על האוזן יבשה ככל האפשר ולהימנע ממשחק בעגיל. עוד יש להקפיד על מריחה יומית של האזור המנוקב בחומר סיכוך מתאים. חשוב לדעת כי אלכוהול הוא לא בהכרח הבחירה האופטימלית לחיטוי חור באוזן ועדיף להשתמש לצורך כך בג’ל סיכוך.

שמים לב לנורות אדומות

רוב האנשים נהנים מתהליך הניקוב ומהתוצאה המתקבלת. יחד עם זאת חשוב להיות ערניים לזיהומים וסימפטומים אחרים שעלולים להופיע ולהביא לכאבים בסחוס. תסמינים כגון נפיחות בולטת של האזור, אינפקציה ופריחה בגוף הם סימנים מדאיגים שכדאי לפנות בעקבותיהם לייעוץ רפואי מקצועי. מוטב לזכור את כלל האצבע “כשיש ספק אין ספק” ובעקבות כל חשש שעולה לכם בעקבות העגיל להתייעץ עם גורם בריאותי מוסמך.

עגיל חדש, ללא כאבים

לסיכום, הקפדה על הכללים שצוינו יכולים להפחית משמעותית את הסיכוי להתפתחות כאב בסחוס האוזן. אם בכל זאת כאב כזה מתעורר אל תישארו עם זה לבד ופנו לקבל עזרה מתאימה.