הכי קל והכי בטוח. איך מטפלים בעגיל בתנוך האוזן?

ראשית נשטוף ידיים במים וסבון לפני כל נגיעה באוזן.

שנית נמרח את אזור הניקוב מלפנים ומאחור פעמיים ביום עם ג’ל להרגעת העור שניתן לרכוש בלוקיישנים שלנו.

אחר כך נסובב את העגיל כחצי סיבוב לכל צד פעמיים, לא יותר! (כדי שלא ייתפס בשיער).

ולבסוף, אנחנו לא רוצים ספריי לשיער, סבון, שמפו או תכשירים נוספים באוזן. מה עושים? אחרי החפיפה, שוטפים את האוזן במים צלולים.

זה הכל. אמרנו שזה לא מסובך, נכון? עכשיו בואו נעבור לדגשים.

חורים באוזניים לילדות

ביג NO NO!

גם אם “נרגיש” שניתן להחליף את העגיל אחרי שבועיים – חשוב מאוד להמתין את מלוא ששת השבועות עם עגילי הניקוב המקוריים כדי להימנע מסיבוכים מיותרים.

לא ניגע באוזניים או בעגילים אלא אם זה ממש הכרחי וגם אז נקפיד לעשות זאת עם ידיים נקיות ושטופות.

לא נדחוף את הסוגר לאורך המוט לכיוון האוזן – הסוגר תמיד חייב להיות ממוקם בקצה המוט, כדי לאפשר אוורור והחלמה של האוזן ובכך למנוע אינפקציות.
בונוס! מיקום הסוגר מגן על החלק האחורי של האוזן משריטות.

סבתא אמרה לחטא בקצת אלכוהול? לא מומלץ! להבדיל מהג’ל שלנו להרגעת העור, האלכוהול מייבש את העור ומעכב את תהליך ההחלמה של האזור ואף עלול לפגום בנראות העגיל.

חם בחוץ ונכון שמתחשק לטבול בבריכה קרה או בים, אבל כדאי להמתין עם זה למשך ארבעה שבועות מיום הניקוב.
מקורות מים מכילים המון זיהומים שלא כדאי להיחשף אליהם בינתיים.

YES פליז!

אנחנו יודעים שבא לך להתחדש באיזה עגיל אבל היי, קצת סבלנות! בינתיים נשאיר את עגילי הניקוב באוזניים למשך שישה שבועות רצופים.

כבר עברו שישה שבועות? איזה כיף – אפשר להסתער על הקניון ולמצוא את העגיל המושלם רק חשוב שהוא יהיה עם מוט! (בא לכם אונליין? בקרו בחנות שלנו)

למשך ששת החודשים הראשונים לאחר הניקוב לא נשים עגילים תלויים ונדאג שבעגילים החדשים המוט יהיה מפלדת אל-חלד רפואית או מכל חומר היפו-אלרגני אחר.

ייתכנו כאבים קלים או אדמומיות ב- 48 השעות הראשונות – בלי פאניקה, זה בסדר גמור וזה קורה גם לטובים ביותר. נקפיד על הוראות הטיפול וזה יעבור.

במידה ואתם חווים אחת מהתופעות לאחר 48 שעות, מצב כזה יכול להעיד על תגובה אלרגית ו/או שהגוף דוחה עצם זר – נפנה בדחיפות לייעוץ רפואי!

טיפול פשוט בנזם באף:

הכלל הראשון להצלחה: נשאיר את העגיל באף למשך 12 שבועות.

הניקיון הוא המפתח להצלחה ולכן נשטוף את הידיים ביסודיות לפני כל נגיעה בעגיל.

בחלק החיצוני של האף: נמרח ג’ל להרגעת העור, פעמיים ביום. בחלק הפנימי של האף: נחטא בעזרת קיסם אוזניים טבול בתמיסת מלח (saline solution).

אנחנו לא רוצים שתכשירים שונים כמו ספריי לשיער, סבון, שמפו ודומים להם יגעו באף, אבל אם קרה (למשל אחרי חפיפה) – נקפיד לשטוף את האף עם מים צלולים ונסיים במריחת ג’ל להרגעת העור בחלק החיצוני ותמיסת מי מלח בחלק הפנימי, ממש כמו שתיארנו למעלה (יצאת לשחייה? היית בחדר כושר? נחזור על אותו תהליך)

חשוב לדעת שכאב, אדמומיות, אינפקציה או נפיחות ממושכת אינן תופעות נורמליות לניקוב נזם באף. קרה לך? יכול להיות שזוהי תגובה אלרגית או שהגוף אינו יכול לסבול עצם זר בעור. חשוב מאוד לפנות מידית לייעוץ רפואי.

ניקוב נזם
ניקוב חורים לנערות

איך מטפלים בעגיל שבסחוס האוזן (הליקס)?

למרות הפיתוי להחליף עגיל נקפיד להשאיר את העגיל באוזן למשך 12 שבועות רצופים ולא פחות! עברו 12 שבועות? יאי! אפשר לבחור עגיל חדש. תקפידו לענוד עגילים ממתכות היפו-אלרגניות כמו זהב 14 קארט (בא לכם אונליין? בקרו בחנות שלנו)

נטפל בניקוב ממש כמו שמטפלים בעגיל בתנוך האוזן (דיברנו על זה בראש העמוד) אבל בגלל טבעו של סחוס האוזן, נדאג לטפל באזור בתשומת לב רבה ובהקפדה במשך כל תהליך ההחלמה.
לא נשכח: סטריליות, סטריליות, סטריליות… לפני כל מגע עם אזור הניקוב חשוב שנדאג לשטוף ידיים.

כמו עם העגיל בתנוך, ייתכנו כאבים קלים או אדמומיות ב- 48 השעות הראשונות וגם כאן מדובר בתגובה טבעית של הגוף שהיא תקינה לחלוטין. נקפיד על הוראות הטיפול וזה יחלוף.

אם מופיעים כאב, נפיחות, אדמומיות מוגזמים או שמתחיל זיהום – נפנה בדחיפות להתייעצות עם רופא מבלי להוציא את העגיל מהאוזן!
* לא במטרה להפחיד, אבל היעדר טיפול רפואי במקרים אלו עלול לגרום נזק קבוע לסחוס. אאוץ’.

שכחנו משהו? יש שאלות נוספות על הטיפול באיזור הניקוב? כתבו לנו ונדאג לעבור את זה ביחד :)

עברו לבלוג שלנו
לכתבות נוספות בנושא

בלוג